Uitgeest - Vakantiehuis gezocht

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

. > . > Noord-Holland

De MeerParel Uitgeest.

Luxe en sfeervolle waterwoningen direct aan het Uitgeestermeer op jachthaven Zaadnoordijk Watersport.

Verschillende type woningen zijn beschikbaar. Veel woningen beschikken over een eigen ligplaats voor een boot direct aan het terras.
Uitgeest en omgeving vormt een prachtig gebied voor watersporters en natuurliefhebbers.
De woningen zijn comfortabel en voorzien van alle gemakken.

- Eigen parkeerplaats voor de woning (autoluwe omgeving)
- Zeer volledig en luxe ingericht
- Internet op verzoek
- Terras direct aan het water
- Rustig gelegen
- Aanlegsteigers op loopafstand
- Sloepenverhuur
- Centrum Uitgeest binnen 1 km
- Duinen en zee binnen 5 km
- Bijzonder goed bereikbaar over de weg

De MeerParel is een prima uitvalsbasis om te watersporten maar zeker ook om Noord-Holland te ontdekken.
Wat dacht u van leuke steden bezoeken zoals Amsterdam, Alkmaar en Haarlem.

Verdere bezienswaardigheden:
- Zaanse Schans
- Stelling van Amsterdam
- Erfgoedpark de Hoop
- Bezoekerscentrum de Hoep
- Natuurgebieden om heerlijk te wandelen of te fietsen

Activiteiten in de omgeving:
Zeilen (zeilschool), surfen, waterski, verhuur sloep, kanoën, roeien, wandelen, jeu de boules baan, fietsen, vissen, tennishal, squash, paardrijden (manege), skelter(kart-)baan, openluchtzwembad (mei tot september) diverse restaurants, recreatiegiebieden etc.

Recreëren aan het Uitgeestermeer
Wakker worden met het geluid van kabbelend water in je oren. Vogels. Een stevige bries. Touwen die rusteloos tegen aluminium masten tikken...

Noord-Hollands laatste binnenzee is eigenlijk altijd bescheiden geweest. Vandaar dat het Uitgeestermeer minder bezoekers trekt dan je zo dicht bij de Randstad zou verwachten. Dat maakt het meer tegelijk zo aantrekkelijk, met name de zuidkant van dit beschermde watersport- en natuurgebied.

Vanaf de steiger vaart u alle waterwegen op.
Vanaf de steiger bij de woning bent u direct op open water. Waarheen? Steek het meer over en zet koers richting Alkmaar. Of ga richting Purmerend en Amsterdam. Noordhollands Kanaal, Zaan, Nauernase vaart: ze brengen u waar u wilt. Noordzeekanaal en IJsselmeer liggen in het verschiet. En daarmee ook pittoreske Noord-Hollandse plaatsen, waar u vaak kunt aanmeren bij een gezellig terras. Dat begint al bij De Woude, het verstilde eiland in de noordoosthoek van het meer. Als u geen boot heeft kunnen wij u ook daarmee van dienst zijn. Bij Zaadnoordijk Watersport kunt u één van hen luxueuze, nieuwe sloepen huren.

Alles voor de watersportliefhebber binnen handbereik
Zaadnoordijk Watersport heeft alles voor de watersportliefhebber in huis. Er is een werf waar schepen op een milieuvriendelijke manier worden gebouwd en onderhouden. In de haven is een zeil- en surfschool. Rond het meer zijn zeilboten, roeiboten en kano’s te huur. Watersporters kunnen hun hart ophalen op het meer!

Ligplaatsen met faciliteiten
In de haven kunt u een ligplaats huren. De grootte van uw boot is niet zo zeer van belang; als hij maar niet dieper steekt dan 1.90 meter. Een deel van de ligplaatsen bevindt zich vlak voor de deur en kunt u gebruik maken van aansluitingen voor water en elektriciteit. Op de jachthaven vindt u een hefkraan, een zeilmakerij en een winterstalling; zowel binnen als buiten.

Schippersrijk
In de wijde omtrek bekend en geprezen als gezellige ontmoetingsplek voor watersporters, met een uitstekende keuken – hoe kan het anders – een terras aan het water.

Vanaf uw vakantiewoning wandelt / fietst u zó de natuur in.
Het Uitgeestermeer zit rondom in een gevarieerde natuur. Er zijn dan ook weinig gebieden in Nederland die kunnen bogen op de aanwezigheid van zo’n 85 soorten vogels. Aan het meer liggen zowel vrij toegankelijke oeverparken als stukken reservaat, waar de natuur zijn gang kan gaan. In het nabije polderlandschap kunt u zeldzame weidevogels bespieden, zoals lepelaars en kiekendieven. En richting Castricum belandt u in het Noordhollands Duinreservaat met zijn vele wandel-, fiets- en ruiterpaden. Het aangrenzende stille strand van dit stuk Noordzee is uitsluitend te voet of per fiets bereikbaar. Wat een rust!

De Pontjesroute
Door de polder en langs het Uitgeestermeer, de Markervaart en het Noordhollands Kanaal loopt de Pontjesroute. Tijdens deze veertig kilometer lange fietstocht – die u naar believen mag inkorten tot 25 kilometer – steekt u diverse keren over met een pontje, soms door het zelf te bedienen. Op de smalle dijkjes tussen water en land is het heerlijk relaxed fietsen. De tocht voert door buurtschappen en agrarische dorpjes, langs molens en gemalen. Zomaar, vanuit uw huis, wanneer u maar wilt.

De Lange Meer Erfgoed route
’Een diamant van de Provincie’ wordt het gebied wel genoemd. De route die wandelaars en fietsers langs de bewijzen hiervoor voert, kent als vertrekpunt Erfgoedpark De Hoop, op een halve kilometer van De MeerParel. Centraal hierin staat de historische Uitgeester molen ontwikkeld door Cornelis Corneliszoon, hij is dan ook de uitvinder van de houtzaagmolen. Verder voert de 30 kilometer lange route langs interessante plaatsen in onder meer Krommeniedijk, Beemster, Graft en Akersloot.

Vanaf uw buitenverblijf bent u zó in de stad en verder.
De MeerParel combineert natuurschoon en watersportmogelijkheden met een optimale bereikbaarheid. Dat is niet alleen mooi als het weer een keer tegen zit. Ook als u wilt winkelen of uitgaan, of voor uw werk of zaken in de stad moet zijn bent u daar in no-time. Uw recreatiewoning staat nu eenmaal op een in alle opzichten strategische plek.

Cultuur en uitgaan in de omgeving
Geen dorp in Nederland of het heeft zijn nieuwbouw. Maar u zult aangenaam verrast zijn hoe authentiek het dorp Uitgeest nog is gebleven. Vanaf de MeerParel loopt u via de historische Meldijk zo de gezellige, kleinschalige kern in. Hier vindt u ook voldoende winkels voor uw dagelijkse boodschappen. Samen met het iets noordelijker gelegen Akersloot biedt Uitgeest de nodige afleiding: bowling, zwembad, kartbaan, dancing, cafés, bars en restaurant.

Cultuur:
Diverse molens, forten van de Stelling van Amsterdam, Zaanse Schans, oude plaatsen als Hoorn en Medemblik met hun rijke 17e-eeuwse historie vormen slechts een bescheiden greep uit de mogelijkheden.

De voordelen van de grote stad
Heeft u liever veel mensen om u heen? Op een kwartier tot een half uur rijden liggen de grotere plaatsen. Bijvoorbeeld het monumentale Alkmaar met de beroemde kaasmarkt. Maar ook in Haarlem of Amsterdam bent u snel. Het aanbod aan musea, winkels, theaters, bioscopen, cafés en restaurants in deze steden is overweldigend. En mocht u verder van huis willen: Luchthaven Schiphol ligt op 30 kilometer, zo’n 18 minuten rijden! Dus in feite ligt de wijde wereld aan uw voeten.

De MeerParel is gemakkelijk te bereiken: volg de A9, daarna de N8. Vanaf de provinciale weg gaat u de Broekpolderweg in (parallel aan de A9, in de noordelijke richting), waarna u rechts afslaat naar de Lagendijk. U komt dan vanzelf bij de MeerParel.
De MeerParel bevindt zich op terrein van Zaadnoordijk Watersport, Lagendijk 7, 1911 MT Uitgeest.

Tot ziens.

Contact De MeerParel
Lagendijk 7
1911 MT UITGEEST
info@demeerparel.com
www.demeerparel.com
+31 251-825097

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu