Balkbrug - Vakantiehuis gezocht

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

. > . > Overijssel

De Kruidenhoeve.

De Kruidenhoeve is gelegen in het buitengebied van Balkbrug, grenzend aan het mooie Reestdal en vlakbij het oude Jodenvonder. Het vonder is in december 2007 geheel gerestaureerd. In het Reestdal staat ook een ooievaarsnest, waar ooievaars hun vaste stek hebben gevonden. Op deze mooie plek staat de oude Saksische, rietgedekte, boerderij van Willem en Anneke Smits.

In 1979 streken zij neer op deze mooie plek en vanaf die tijd werd hard gewerkt in en rond de boerderij. De grond is vanaf die tijd uitsluitend bewerkt zonder gif, bestrijdingsmiddelen of kunstmest.
Pas in de negentiger jaren ontstonden de tuinen met de vele (genees)kruiden en vaste planten. In de zomermaanden zijn de tuinen te bezichtigen.

De Tuinen omvatten een oppervlakte van meer dan 4000 vierkante meter. Daarnaast zijn er nog een paar weitjes voor ezel Midas en lama Thomas. Bostuin, disteltuin, moestuin, bijen- en vlindertuin met bijenstal, schuur / expositieruimte / theehuis, kunstwerk van Jef Depassé, boomgaard, poel, kleurige borders met sierplanten, maar vooral (genees)kruiden, zogenaamde 'Bachplanten, wilde bloemen en veel meer. Een pad van bijna een kilometer lengte voert langs alle mooie plekjes en zitjes. Verder zijn er het Geurlaantje en het Kruidenpad en er is een heksentuin met vooral heksenkruiden (ook afweerkruiden tegen heksen en duivels) en gifplanten. Voor kinderen is er het SpeurNeuzenPad (SNP).

Contact:
DE KRUIDENHOEVE
(Anneke en Willem Smits)
Den Oosterhuis 10
7707 PE Balkbrug (O)
Telefoon 0523-656049 - Fax 0523-656648
info@kruidenhoeve.nl
www.kruidenhoeve.nl

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu